Houd de lijn vrij!

Mensen die slechtziend of blind zijn hebben geleidelijnen hard nodig om hun weg in de openbare ruimte te vinden. Staan hier fietsen, kliko’s of reclameborden op, dan levert dit lastige en zelfs gevaarlijke situaties op.

Maar nog steeds houdt 56% van de mensen geen rekening met het vrijhouden van geleidelijnen. ‘Houd de lijn vrij!’ vindt dat dit anders moet. Daarom voeren we dit jaar voor de derde keer een grote publiekscampagne. Doe jij met ons mee?

sta niet op onze strepen - dat doen we liever zelf!

Doe je mee?

Teken ons manifest!

Op 31 augustus startte de ‘Houd de lijn vrij!’-campagne met een online manifest voor de ‘Houd de lijn vrij!’-stoeptegel. Doel van dit manifest is om in zoveel mogelijk gemeenten de ‘Houd de lijn vrij!’-stoeptegel in het straatbeeld op te nemen. Teken jij het manifest ook?

Sta niet op onze strepen – dat doen we liever zelf!

Met de slogan ‘sta niet op onze strepen – dat doen we liever zelf!’ laten we in de maand oktober flink van ons horen! Dit is maand waarin ook de Week van de Toegankelijkheid plaatsvindt (5 t/m 9 oktober) en de Dag van de Witte Stok (15 oktober). Dé periode dus om aandacht te vragen voor het vrijhouden van geleidelijnen via sociale media, de krant en radio.

Wil je ons volop steunen tijdens de campagneperiode? Dat vinden wij super! Volg ‘Houd de lijn vrij!’ dan op Facebook, Instagram en Linkedin. Dankjewel!

Speel de game

Op 1 oktober lanceren we de game Swipe Your Way. Ervaar zelf hoe lastig het is om van A naar B te komen, als je overal obstakels tegenkomt. Voor de meest behendige spelers ligt een heerlijke ‘Sta niet op onze streep – reep’ van Tony Chocolonely klaar.

Projectleider Anouk vertelt

Anouk van Bommel is projectleider van ‘Houd de lijn vrij!’. Ze zet zich al 3 jaar in voor obstakelvrije geleidelijnen. Naast projectleider is ze ook ervaringsdeskundige: ‘Als ik onderweg ben, kom ik elke keer weer vervelende verrassingen tegen. Auto’s, fietsen, reclameborden, koffers, mensen zetten van alles op de geleidelijnen. Over straat lopen zonder goed te kunnen zien is al een uitdaging. Maar zo wordt het helemaal moeilijk.’

Benieuwd naar Anouks droom? Lees dan het interview met Anouk.