‘Houd de lijn vrij!’

Mensen die slechtziend of blind zijn hebben geleidelijnen hard nodig om hun weg in de openbare ruimte te vinden. Staan hier fietsen, kliko’s of reclameborden op, dan levert dit lastige en zelfs gevaarlijke situaties op. Maar nog steeds houdt 56% van de mensen geen rekening met het vrijhouden van geleidelijnen. ‘Houd de lijn vrij!’ vindt dat dit anders moet en start daarom dit jaar voor de derde keer met een grote publiekscampagne. Doe jij met ons mee?

Dit gaan we doen

Iedereen veilig over straat. Dát is waar ‘Houd de lijn vrij!’ zich voor inzet.
In augustus start de ‘Houd de lijn vrij!’-campagne met een online manifest voor de ‘Houd de lijn vrij!’-stoeptegel. Doel van dit manifest is om in zoveel mogelijk gemeenten de ‘Houd de lijn vrij!’-stoeptegel in het straatbeeld op te nemen. Zet jij straks ook jouw handtekening?

Daarna laten we in de hele maand oktober flink van ons horen! Dit is maand waarin ook de Week van de Toegankelijkheid plaatsvindt (5 t/m 9 oktober) en de Dag van de Witte Stok (15 oktober). Dé periode dus om aandacht te vragen voor het vrijhouden van geleidelijnen via sociale media, de krant en radio. Jij steunt ons dan enorm als je zoveel mogelijk van al onze berichten deelt!

Volg ‘Houd de lijn vrij!’ op social meda

Wil je ons volgen in aanloop naar de campagne en wil je ons volop steunen tijdens de campagneperiode? Dat vinden wij super! Volg ‘Houd de lijn vrij!’ dan op Facebook, Instagram en Linkedin. Dankjewel!

Daarom steun ik 'Houd de lijn vrij!'

“Op het moment dat mensen rekening houden met het vrijhouden van de geleidelijnen, betekent dat voor mij dat ik ook met behulp van de geleidelijnen zelfstandig en veilig mijn weg kan vinden.“
Marjolein - Inwoner gemeente Arnhem

 

 

Afbeelding Een inwoner van Arnhem, Marjolein van de Broek met haar blindegeleidehond in het zonnetje, zittend op straat