Vrouw loopt op de geleidelijn tegen een tas en een koffer aan

Teken het manifest!

Mensen met een visuele beperking hebben geleidelijnen nodig om veilig hun weg in de openbare ruimte te vinden. Staan er fietsen, koffers, reclameborden of andere obstakels op de geleidelijnen, dan levert dit lastige en zelfs gevaarlijke situaties op voor mensen die slechtziend of blind zijn. Dat moet anders!

De 'Houd de lijn vrij!'-stoeptegel

De ‘Houd de lijn vrij!’-stoeptegel attendeert andere weggebruikers op het vrijhouden van geleidelijnen. Hoe meer gemeenten deze tegel in hun straatbeeld opnemen, hoe veiliger mensen met een visuele beperking over straat kunnen. Jouw hulp is hard nodig. Zeg ‘JA’ en doe mee!

Bij voldoende handtekeningen overhandigen we het manifest aan je gemeente. Samen gaan we er voor!

Afbeelding Houd de lijn vrij stoeptegel in de straat gelegen.

Teken nu het manifest!

1470 mensen gingen je voor!

Ja, ik doe mee

  • Ook in mijn gemeente moet de ‘Houd de lijn vrij!’-stoeptegel komen!

  • We vragen veel informatie van je, maar deze gegevens zijn nodig om je ondertekening geldig te maken. Bij de gemeente waar we het manifest indienen, moeten we aantonen dat je in die gemeente woont en boven de minimumleeftijd bent, deze grens verschilt per gemeente.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met inzending van dit manifest verklaar je het naar waarheid te hebben ingevuld. We houden je per e-mail op de hoogte van het manifest en het werk van het Bartiméus Fonds, initiatiefnemer van ‘Houd de lijn vrij!’. Heb je je telefoonnummer ingevuld? Dan kun je gebeld worden door het Bartiméus Fonds om jou meer te vertellen over het grote belang van veilig reizen in de openbare ruimte door mensen met een visuele beperking. Het Bartiméus Fonds is initiatiefnemer van ‘Houd de Lijn vrij!’ en beheert op zeer zorgvuldige wijze jouw persoonsgegevens. Meer informatie vind in je de privacyverklaring.